Mini Pizze z lístkového cesta
Čas prípravy: 25minút
Všetky ingrediencie si viete zakúpiť na e-shope @freshbox.sk www.freshbox.sk
Ingrediencie:
Lístkové cesto a čokoľvek na čo máte chuť napríklad mozarella, nduja saláma, huby atď. Tu platí pravidlo menej je viac ;)
Pri omáčke improvizujem a dôležitá je ako pri všetkom chuť. Vyzreté nakrájané paradajky si dochutím kvalitným olivovým olejom, morská soľ, mleté čierne korenie, trochu cukru, balsamico, cesnak a “tvrdými” bylinkami napríklad rozmarín, tymián, bobkový list etc
Upečiem, vyberiem bylinky a zamením ich mäkkými napríklad bazalkou. Rozmixujte ale nie na pyré, len ju “pulzujte”. Pridajte concassé a teda na kocky nakrájané zblanžírované paradajky bez dužiny a keď sa Vám nechce tak jednoducho nakrájané cherry rajčiny :)) pridajte jednu malú kvalitnú passatu kvôli štavnatosti a celé dobre premiešajte a dochuťte podľa vašej chuti. Hotovo!
Využitie tejto omáčky je všestranné a my ju používame na cestoviny, ako salsu, k mäsu atd je to len na vašej fantázii..
Postup:
Cesto si nakrájame buď na štvorčeky alebo vykrojíme ako som spravil ja. Vydličkou ho “napicháme”, potrieme maslom a dáme predpiecť na 180c cca minút dokiaľ sa nám nezačne farbiť do zlatista. Vyberieme s rúry, potrieme pizza omáčkou a dáme zopár surovín podľa chuti. V mojom prípade som si dal na polovicu len mozarellu a na druhú nduju s pecorinom.
Dáme naspäť do rúry, zapečieme a podávame dokiaľ sú malé “pizze” ešte teplé.