RECEPT na úžasný banana bread od Lulu’s Bakery – musíte ho vyskúšať

Nie je to tak dávno, čo sa hovorilo, že kto počas karantény nespravil banana bread, akoby ani nežil. Oprášme preto dobrú povesť tejto dobroty a doprajte si ju k svojmu vianočnému brunchu.
Na jeho prípravu budete potrebovať:
- 100 g kryštálový cukor
- 120 g maslo
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 2 vajcia
- 1/2 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 3-4 zrelé banány
- štipka soli
- sušené marhule
- sušené brusnice
- pekanové orechy
- červené víno
- škorica
- muškátový orech
- badián
Postup
Brusnice s marhuľami nasekáme na drobné kúsky a v hrnci ich zvaríme v červenom víne so škoricou, badiánom a muškátovým orechom. Pekanové orechy si nasekáme na väčšie kusy.
Vyšľaháme si zmäknuté maslo s polovicou cukru, do ktorého neskôr pridáme rozmágané prezreté banány. V robote vyšľaháme vajcia so štipkou soli a zvyšným cukrom do nadýchanej žltej peny. Vajcia pridáme k maslovo banánovej zmesi a jemne zmiešame.
Prisypeme všetky sypké ingrediencie a všetko jemne premiešame. Nakoniec pridáme aj naše zimné ovocie zvarené vo vianočnom vínku, ktoré jemne pováľame v škorici. Ovocie spolu s orieškami primiešame do chlebíka. Pečieme na 180 stupňov cca 45-60 min.
Želáme vám dobrú chuť!