Jarný púčik

Jarný púčik

Tiež sa čudujete, čo za recept môže byť ukrytý v kochlíku, plnom hliny? Nenechajte sa oklamať, to Šuhajíci pri panvici na nás ušili takúto kulehu. Prekvapte aj Vy svoju rodinu a naservírujte im po dobrom veľkonočnom obede kochlík s čerstvo zasadenými bylinkami - jarný púčik.

Ako na to?

Počet porcií: 6

Doba prípravy: 50 minút

Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:

Korpus

 

Plnka

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme muku s práškom do pečiva, rozpustenú čokoládu s maslom a kakao, dobre premiešame, dáme do vymasteného plechu a pečieme pri 180 stupňov cca 35 minút.

Z cukru si pripravíme karamel, pridáme horúcu smotanu, chvíľu prevaríme a ponorným mixérom zašľaháme studené maslo. Zmes necháme vychladnúť. Do studenej primiešame bryndzu a podľa potreby zjemníme mascarpone.

Jahody nakrájame pridáme práškový cukor, nasekanú bazalku a necháme postať aby jahody pustili šťavu. Keď mame všetko hotové, ideme vysadiť jarné púčiky. Do kochlíčka naspodok namrvíme cesto, na to navrstvíme plnku, zasypeme ďalšou vrstvou čokoládového cesta a na vrch "zasadíme" mätu.

Dobrú chuť!