Jarný púčik
Tiež sa čudujete, čo za recept môže byť ukrytý v kochlíku, plnom hliny? Nenechajte sa oklamať, to Šuhajíci pri panvici na nás ušili takúto kulehu. Prekvapte aj Vy svoju rodinu a naservírujte im po dobrom veľkonočnom obede kochlík s čerstvo zasadenými bylinkami - jarný púčik.
Ako na to?
Počet porcií: 6
Doba prípravy: 50 minút
Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:
Korpus
- Bezlepková múka 5pl
- Kakao 2pl
- Vajíčka 5ks
- Kryštálový cukor 5pl
- Maslo 100g
- Horká čokoláda 150g
- Prášok do pečiva 12g
Plnka
- Trstinový cukor 250g
- Smotana na šľahanie 200ml
- Maslo 200g
- Bryndza 125g
- Jahody 500g
- Práškový cukor 200g
- Thajská bazalka 30g
- Mäta 20g
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme muku s práškom do pečiva, rozpustenú čokoládu s maslom a kakao, dobre premiešame, dáme do vymasteného plechu a pečieme pri 180 stupňov cca 35 minút.
Z cukru si pripravíme karamel, pridáme horúcu smotanu, chvíľu prevaríme a ponorným mixérom zašľaháme studené maslo. Zmes necháme vychladnúť. Do studenej primiešame bryndzu a podľa potreby zjemníme mascarpone.
Jahody nakrájame pridáme práškový cukor, nasekanú bazalku a necháme postať aby jahody pustili šťavu. Keď mame všetko hotové, ideme vysadiť jarné púčiky. Do kochlíčka naspodok namrvíme cesto, na to navrstvíme plnku, zasypeme ďalšou vrstvou čokoládového cesta a na vrch "zasadíme" mätu.
Dobrú chuť!