Veľkonočný jarný šalát s prepeličími vajcami, bylinkovou majonézou a čerstvými bylinkami
Vajíčkový šalát a Veľká noc, to je jednoducho nerozlučná kombinácia. Preto jedným z veľkonočných receptov, pripravených priamo pre Vás v spolupráci s Matejom Bakošom z Dobré bistro Košice, je tento evergreen v modernom šate - veľkonočný jarný šalát s prepeličími vajíčkami, bylinkovou majonézou a čerstvými bylinkami.
Ako na to?
Počet porcií: 4
Doba prípravy: 30 minút
Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:
- 400g uvarených baby francúzskych zemiakov
- 300g brokolice
- 150g majonézy
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 170g cukrového hrášku
- 80g baby špenátu
- 20g medvedieho cesnaku
- 30g trebuľky
- 16ks prepeličích vajec
- 2ks mladého kalerábu
- 60g kešu orechov alebo mandlí
- 50g petržlenovej vňate
- 120ml extra panenského olivového oleja
- Morská soľ
- Čierne korenie mleté
Postup:
Vajíčka dopredu vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu, následne ich ponoríme do vriacej vody a necháme variť cca 1,5 minúty. Zachladíme a očistíme pod tečúcou vodou. Vňať, stonky z trebuľky, medvedí cesnak, olivový olej a 20g orechov rozmixujeme pomocou mixéra na jemné pesto. Osolíme, okoreníme a dáme bokom. Brokolicu rozoberieme a zablanšírujeme 1 minútu vo vriacej osolenej vode. Následnej pridáme k brokolici na polovicu prekrojené zemiaky a hrášok. Po ďalšej minúte scedíme, necháme dôkladne odkvapkať a preložíme do väčšej misy, v ktorej šalát budeme miešať. Jarnú cibuľku spolu s očistenými kalerábmi, nakrájanými na tenké plátky, pridáme k ostatnej zelenine spolu so špenátom. Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, pesto a dôkladne premiešame. Servírujeme v hlbokom tanieri,pridáme vajíčka rozkrojené na polovicu, uložíme trebuľku a dozdobíme nasekanými orieškami.
Dobrú chuť!