Veľkonočný rebarborový tart od Lulus Bakery

Veľkonočný rebarborový tart od Lulus Bakery

Jedným z veľkonočných receptov, pripravených priamo pre Vás v spolupráci s Lulus bakery, je tento veľkonočný rebarborový tart.

Ako na to?

Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:

TART:

SVIEŽA REBARBORA:

RUBY KRÉM

OZDOBA:

Postup:

Všetky potrebné suroviny na tart zmiešame v kuchynskom robote s hákovým nádstavcom. Keď nám po pár minútach vznikne kompaktné maslové cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme na 30 minút schladiť do chladničky. Po vychladnutí cesto vyvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na kruh s väčším priemerom, ako je naša forma. Formu vystelieme cestom, zarovnáme okraje, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180° cca 15-20 minút dozlatista. Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kúsky, zmiešame so šťavou a kôrou z citróna, s cukrom a povaríme do konzistencie jemného rozvaru. Na krém si najprv pripravíme ganache z ruby čokolády a smotany na šľahanie. Vyšľaháme spolu mascarpone, tvaroh, citrónovú kôru a šťavu, pridáme aj ruby ganache. Jahody nakrájame na plátky a môžeme začať skladať tart. Na korpus navrstvíme rebarborový rozvar, nakrájané jahody a posekanú ruby čokoládu. Na to navrstvíme krém a zdobíme čerstvými jahodami, bylinkami a lyofilizovaným ovocím.

Dobrú chuť!