Veľkonočný rebarborový tart od Lulus Bakery
Jedným z veľkonočných receptov, pripravených priamo pre Vás v spolupráci s Lulus bakery, je tento veľkonočný rebarborový tart.
Ako na to?
Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:
TART:
SVIEŽA REBARBORA:
RUBY KRÉM
- 500g mascarpone
- 250g jemného tvarohu
- 200g ruby čokolády
- 100g smotany na šľahanie
- 1ks bio citrón
- práškový cukor podľa chuti
OZDOBA:
- 500g čerstvé jahody
- 200g ruby čokoláda
- lyofilizované ovocie mix
- črepníková medovka
- črepníkový tymián
Postup:
Všetky potrebné suroviny na tart zmiešame v kuchynskom robote s hákovým nádstavcom. Keď nám po pár minútach vznikne kompaktné maslové cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme na 30 minút schladiť do chladničky. Po vychladnutí cesto vyvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na kruh s väčším priemerom, ako je naša forma. Formu vystelieme cestom, zarovnáme okraje, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180° cca 15-20 minút dozlatista. Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kúsky, zmiešame so šťavou a kôrou z citróna, s cukrom a povaríme do konzistencie jemného rozvaru. Na krém si najprv pripravíme ganache z ruby čokolády a smotany na šľahanie. Vyšľaháme spolu mascarpone, tvaroh, citrónovú kôru a šťavu, pridáme aj ruby ganache. Jahody nakrájame na plátky a môžeme začať skladať tart. Na korpus navrstvíme rebarborový rozvar, nakrájané jahody a posekanú ruby čokoládu. Na to navrstvíme krém a zdobíme čerstvými jahodami, bylinkami a lyofilizovaným ovocím.
Dobrú chuť!